0 نفر پسندیدن
۲ نفر خواندن
۵ دقیقه زمان مطالعه

چیکار کنم بچه‌ام، با اومدن نوزاد جدید بسیار عصبانی شده؟

  1. با اومدن فرزند جدید فرزند اولمون خیلی عصبانیه، باید باهاش چطور برخورد کنیم؟
  2. اگر کودک بزرگ‌ترمون حاضر نشد که به مهدکودک بره چیکار کنیم؟

احتمالاً شما هم با این چالش مواجه شدید که:

یک نوزاد سه‌هفته‌ای دارید، کودک بزرگ‌تر شما دیوانه‌وار غرغر می‌کند و شما او را در آغوش می‌گیرید  درحالی‌که گریه می‌کند و بسیار عصبانیه حتی حاضر نیست که به مهدکودکش بره ، در این لحظه فکر می‌کنید به‌اندازه کافی خوب نیستید و کودک بزرگ‌ترتان دیگر خوش بخت نیست ...

ورود یک رقیب جدید!

شما یک قهرمان هستید! اینکه چرا شما بیش از حد احساس ناراحتی می‌کنید کاملاً قابل‌درک است این یک واکنش کاملاً طبیعی به شرایط است. اما باید بدانید که اوضاع بهتر خواهد شد و  این یک تعدیل بزرگ برای همه است.

شما واقعاً می‌خواهید کودک خوشبخت خود را برگردانید. او برمی‌گردد، اما به کمک شما نیاز دارد تا خود را با این وضعیت جدید وفق دهد. درحالی‌که او  نوزاد جدید را دوست دارد، نمی‌تواند نسبت به مشغول شدن شما به این رقیب جدید واکنش نشان ندهد. او نگران است که حتما به‌اندازه کافی خوب نبوده که شما فرزند جدیدی آورده ‌اید . این ضربه بزرگی به احساس قدرت مطلق او است.

وقتی همه چیز بر وفق مراد او پیش نمی‌رود، احساس می‌کند "پنچر شده" و منفجر می‌شود. اما نگران نباشید عصبانیت‌های او به‌مرور زمان کاهش می‌یابد، اما در حال حاضر او فقط باید در آغوش پذیرنده شما گریه کند و عصبانی شود.

خوشحال باشید! چون فرزندمون مایله که احساساتش رو به ما ابراز کنه نه اینکه اون‌ها رو علیه برادر یا خواهر جدیدش یا به درون خود برگرداند. همه انسان‌ها احساساتی دارند و ما مطمئناً نمی‌خواهیم به فرزندانمان این پیام را بدهیم که بخش‌هایی از خودمان که احساس خوبی ندارند، خوب نیستند. به او اجازه دهید که گریه کند و خشم و غمش را ابراز کند. شما با اینکار به او کمک می‌کنید تا از این احساسات عبور کند و به او اجازه می‌دهید تا رابطه خوبی با کودک جدید داشته باشد. بنابراین در آغوش کشیدن او برای کمک به کودکتان برای کنترل احساساتش عالی است. 

مشکلات مهدکودک رفتن را چطور حل کنیم؟

کودک شما باید در مهدکودک پاره‌وقت ادامه دهد، نه‌تنها برای اینکه شما و کودک تنها باشید، بلکه به این دلیل که او به دنیایی برای خودش نیاز دارد که تحت سلطه نوزاد جدید نباشد. البته، بیرون آوردن او از در هر روز صبح وقتی می‌داند که با کودک در خانه خواهید بود، مشکل است. ایجاد این عادت به تلاشی هماهنگ از طرف شما نیاز دارد.

مطمئناً اجازه‌دادن به او برای اینکه در هنگام عصبانیت، درخانه به ماند، به او یاد می‌دهد که برای فرار از مهدکودک عصبانی شود. اگر فردا عصبانی شود، ممکن است حتی از امروز سخت‌تر باشد، زیرا ممکن است که از شما انتظار داشته باشد که شما تسلیم شوید.

شما باید هنگام عصبانیت او را در آغوش بکشید و با او همدردی کنید مثل اینکه به او بگویید: "ای‌کاش می‌توانستی امروز صبح پیش من بمانی،میفهمم که ترک‌کردن خونه ناراحتت می‌کند". و در ادامه به او بگویید : " اما امروز، روز مهدکودک است. قانون خونه ما اینکه شما به مهدکودک برید، معلم و بچه‌های دیگه منتظر شما هستند و احتمالا دلشون برای تنگ شده باشه."

بعد از اینکار او کم کم حاضر میشه که به مهدکودک بره. او ممکن است آرام بگیرد و دوباره شروع به گریه کند، اما ما به شما توصیه می‌کنیم که او را به مهدکودک ببرید، حتی اگر دو ساعت تأخیر داشته باشد. اگر لازم است توقف کنید و شیشه شیر را به کودک جدید بدهید، این کار را با این هشدار انجام دهید که "کودک باید غذا بخورد، اما ما می‌رویم. آیا می‌خواهی درحالی‌که او غذا می‌خورد، اینجا کنار ما روی مبل بخوابی و بعد کفش‌هایت رو بپوشی تا سوار ماشین بشی؟ نکته مهم این است که کودک شما یاد بگیرد که شما همیشه احساسات او را درک خواهید کرد و او را دوست خواهید داشت، اما او همچنان باید به مهدکودک برود.

اگر از نظر جسمی ، آمادگی بردن فرزندتون به مهدکودک رو ندارید،چه اتفاقی می‌افتد؟ 

گزینه اول:

اینجا به کمک شوهرتان نیاز دارید. اما احتمالاً او در گیر سرکار رفتن است، اما شاید بتواند یک مقدار دیرتر به محل کارش برود تا بتواند برنامه صبحگاهی کودک بزرگ‌تر را انجام دهد؟ اگر نتوانید کودکتان را بلند کنید، بردن او به مهدکودک سخت خواهد خواهد شد.

گزینه دوم: 

اگر به هیچ شکلی گزینه اول ممکن نیست، ممکن است بخواهید به مدت یک هفته یا بیشتر به کودکتان مرخصی بدهید تا از نظر جسمی بهبود پیدا کنید. شروع مجدد مهدکودک ممکن است سخت‌تر یا آسان‌تر باشد، چون ممکنه وحشت او از رقابت و ورود نوزاد فروکش کند.

اگر قرار شد که او یک یا دو هفته رو در خانه استراحت کند حتما به او توضیح دهید و اطمینان حاصل کنید  که این یک تعطیلات کوچک است، که شما می‌خواهید او کنارتان باشد و حتما از هفته بعد باید به مهدکودک برود. 

این کار برای او ضرری نخواهد داشت و حتی می‌تواند برای او آرامش‌بخش باشد. او همچنین ممکن است در این یک هفته این احساسات را هضم کرده و از آن‌ها عبور کند.

بعد از گذشت یک هفته از تعطیلات و رفتن او به مهدکودک چه کنیم ؟

. در اولین روز بازگشت به مهدکودک برای او خوراکی مورد علاقه‌اش را بخرید.

. به او بگویید که وجود او کمک بزرگی برای شماست و او می‌تواند در نگهداری بچه به شما کمک کند.

. برنامه مفرحی برای فرزندتان وقتی که سوار ماشین می‌شوید، آماده کنید مثلا فرزندتون رو مسئول انتخاب موسیقی کنید این کار به او اعتماد به نفس زیادی می‌دهد.

شما کم کم یاد می‌گیرید که از خلاقیت خود برای توجه ویژه به فرزندتان استفاده کنید.

شما او را در آغوش می‌گیرید، همدلی می‌کنید و او را به مهدکودک می‌برید. در نهایت، او این پیام روشن را دریافت خواهد کرد که عصبانیت برای فرار از مهدکودک کارساز نیست. اما با روشی که شما با عصبانیت‌های او برخورد می‌کنید، به‌هرحال آن‌ها به‌زودی کاهش خواهند یافت. قطعاً صدها ایده مفید برای حمایت از شما و کودکتان در گذراندن سریع‌تر این مرحله، کمک به او برای بازگشت به شادی قبل از نوزادی و کمک به پیوند فرزندانتان پیدا خواهید کرد. 

تاکنون نظری ثبت نشده، اولین نفر باشید :)

نظرات

برای ثبت نظر وارد سایت شوید.